Skip to main content

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN ONDERNEMEN

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) is een verzamelnaam van activiteiten en investeringen van bedrijven die gericht zijn op het leefbaar maken en houden van de samenleving. MBO is niet nieuw, altijd al waren bedrijven nauw betrokken bij de samenleving. Door de complexiteit van de samenleving en een terugtredende overheid is enige coördinatie gewenst. Terzijde is inzetbaar om lokaal onbenut potentieel om te zetten naar kansen, mogelijkheden en dromen.

De uitdaging

Door Terzijde is in Zutphen in 2009 de Zutphense Uitdaging opgericht. Het Uitdagingconcept, waarvan de formule bedacht is in 1999 voor de Arnhemse Uitdaging bestaat ruim 20 jaar en is zeer succesvol. Deze werkvorm is bedacht door Gerda Geurtsen. Het succes van de formule is de inzet van vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Bedrijfslevenmensen dagen andere bedrijfslevenmensen uit om Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen op een praktische concrete manier. De Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen, Middelen en Menskracht.

Bij de Zutphense Uitdaging is Gerda Geurtsen betrokken als ondersteuner en adviseur van MPower.

Om alle lokale uitdagingen te verbinden is er op 14-02-2014, door Gerda Geurtsen, een kenniscentrum opgericht: De Nederlands Uitdaging, een coöperatie die zorgt voor kennis, deling, groei, en verbindingen met grote bedrijven, fondsen en foundations.